Vezi resursele (2102 total)

Salba de aur

Salba de aur, poemă în versuri (în 3 acte). 71 p.

Espunerea situaţii judeţului Dol-Jiu adresată Consiliului Judeţian

Espunerea situaţii judeţului Dol-Jiu adresată Consiliului Judeţian pentru sesiunea ordinară a anului 1898 de Iulian C. Vrăbiescu - prefectul judeţului.
56 p.

Gliga

Fotografie a unui bărbat (neidentificat), realizată în Atelierul fotografic Ellinger Ede és Testvére din Budapesta, probabil din cercul de prieteni sau cunoscuți ai familiei Isac. Pe verso conține o notiță în creion, Gliga.

Etichete:

Portret de bărbat

Fotografie portret din albumul familiei Isac, a unui bărbat neidentificat. Fotografia a fost realizată în Atelierul fotografic Gruics A. din Novi Sad. Pe verso cuprinde emblema atelierului fotografic și o dedicație și semnătură…

Etichete:

Marioara Valeria Zigre

Fotografie a Marioarei Valeria Zigre, dăruită Elizei Isac (1854-1922), mama scriitorului Emil Isac (1886-1954). Fotografia a fost realizată în Atelierul fotografic Lojanek János din Oradea.

Valeria Isac

Fotografie portret a Valeriei Isac (1884-1947), sora scriitorului Emil Isac (1886-1954), realizată în atelierul fotografului N. Buzdugan din București.

Etichete:

Portret de tânăr

Fotografie a unui tânăr (neidentificat), din cercul de preteni ai familiei Isac, realizat în Atelierul fotografic Veress Ferenc din Cluj.

Etichete:

Lucia și Valeria Isac

Fotografie a (de la stânga la dreapta) Luciei (1888-?) și Valeriei Isac (1884-1947), surorile scriitorului Emil Isac (1886-1954), realizată în Atelierul fotografic Veress Ferencz din Cluj. Pe verso conține emblema atelierului fotografic.

Alexandru Hossu

Portret al lui Hossu Alexandru, realizat în Atelierul fotografic Weisz Testvérek, din Arad.

Etichete:

Pompiliu și Elena Isac

Fotografie cu Pompiliu Isac și soția Elena (născută Onițiu), realizată în Atelierul fotografic Wilhelm Auerlich din Sibiu. Pe verso, cuprinde emblema atelierului și o dedicație pentru nepoata Lucia Isac (căsătorită Tripa).